Besökare

[counter]

webbansvarig:

Helena Thorarins

 

AKTUELLT

Bilder från arbetsdagen

2018-05-12

Klicka här för någa bilder från vår soliga arbetsdag. Vill dela med er av era egna bilder? Skicka dem till webbansvarig! 

2018-02-13

Nu börjar snart årets odlingssäsong. För att se vad som händer framöver, klicka på fliken "På gång".
Har du några tips får du gärna kontakta Helena Thorarins

2017-10-29

Tack till alla som hjälpte till på höstens arbetsdagar! Några bilder från den första arbetsdagen kommer snart!

2016-05-24

Den 14 maj hade vi gemensam arbetsdag på koloniträdgårdsområdet. Här finns några bilder från denna dag.

Årsdagbok

2015-03-01

När fick lusthuset nytt plåttak? När planterades Magnolian? Svaren hittar du i årsdagboken! Titta in under fliken "Om föreningen".

 

Välkommen till Görvälns koloniträdgårdsförenings hemsida!

Görvälns Koloniträdgårdsförening ligger i gammal kulturmiljö, vid Görvälns slott i Järfälla kommun. Här odlas grönsaker, bär och blommor enligt ekologiska principer. Som medlemmar i Koloniträdgårdsförbundet arbetar vi systematiskt med vårt miljöarbete, för att värna en bra miljö och gynna den biologiska mångfalden. Koloniträdgårdar har funnits i över 100 år i Sverige och Görvälns koloniträdgårdsförening är med och för denna odlingstradition vidare.

Intresserad av att hyra en odlingslott? Se under fliken Om föreningen > Medlemskap.

   

Odla lök

Redan 3000 år f Kr odlades lök, det var i det forntida Egypten den vildväxande löken utvecklades till våra dagars matlök. I Norden började lök odlas allmännt under medeltiden. Läs mer om odling av lök här.

  

Odlarskolan, lektion 2
Vad är en kamikazeväxt? Och varför ska man odla tagetes i potatislandet? Det får du veta i odlarskolans andra lektion.  Läs mer under "Odlarskolan" 

 

Odlarskolans första lektion!
Här får du veta mer om när det är dags att förkultivera, förgro potatis och vilket avstånd det ska vara mellan tomatplantorna. Ingela och Sofia ger oss odlingsschema och odlingskalender, läs mer under "Odlarskolan" 

 

Insektshotell i kolonin 

 

Se här hur insektshotellet kom på plats

 

Brännässla, kirskål och viol 

 

Vad har brännässla, kirskål och viol gemensamt? Det är några av de ätbara vilda växter som vi kan hitta i april, kanske till och med på den egna lotten. Att äta upp "ogräset" kanske är ett effektivt sätt att bli av med det. På Skogskafferiets hemsida finns mycket information om de ätliga växter vi kan hitta ute i naturen.

 

Odlarskolan

Två av våra kolonister, Ingela Ringqvist och Sofia Adolfi, har börjat odlarskolan som Östra regionen anordnat. De kommer att dela med sig av sina kunskaper och odlartips här på hemsidan framöver, allt eftersom utbildningen fortskrider.

 

Biologisk mångfald

 

Som medlemmar Koloniträdgårdsförbundet arbetar vi för biologisk mångfald, vad menas egentligen med begreppet? Läs mer om biologisk mångfald här.