Ekologiska fröer och plantor

Nyskördade senapsfrön

Nyskördade senapsfrön

Ekologiska fröer är idag betydligt lättare att hitta än det var tidigare. 
Lindbloms  Frö i Kivik har ett stort sortiment av ekologiska fröer, som de tillhandahåller även i småportioner.


Ett annat företag med egen ekologisk fröodling är Runåbergs Fröer i Spekeröd, de är EU-certifierade försäljare av eko-fröer. Varje år testar de nya och odlingsvärda sorter som passar vårt nordiska klimat.


Även många traditionella fröfirmar har numera även en del ekologiska fröer i sitt sortiment. Mestadels grönsaksfröer, ekologiska blomsterfröer finns det  


 Impecta har ekologiska grönsaksfröer med en kvalitet som motsvarar KRAV-standard. De har också en strävan att bevara gamla sorter i sitt Kulturarv-sortiment, där vissa sorter kan ha funnits i flera hundra år. 


Kitchen Garden har har ekologiska grönsaks-och kryddväxtfröer från Kings Seed, Suffolk Herbs och Graines Baumaux i sitt sortiment.


Gourmet Garage säljer fröer från italienska Franchi Sementi, som är kontrollerade och certifierade av Consorzio per il Controllo dei Prodotti Biologici i Bologna.

Ekologiskt odlade plantor verkar dessvärre vara svårare att få tag på. Skillebyholm i Järna har under sommarsäsongen försäljning av biodynamiskt odlade plantor. Det kan ju vara ett trevligt utflyktsmål, de erbjuder guidade turer i trädgårdsodlingarna och det finns både gårdsbutik och restaurang.

Du som vet var man kan köpa eko-plantor på närmare håll, hör gärna av dig. Tips på bra frö-butiker med ekologiskt sortiment är också välkommet.


Tips kan skickas till styrelsen

Egen senap

Egen senap